wanneer je gedicht een song wordt …

Dagen, weken, maanden al beheerst de lockdown, maar voor velen ook de quarantaine, het dagelijkse leven. Niets is nog zoals het was.

Ik had niet echt veel woorden voor die eerste die eerste onwezenlijke weken, wel een heel sterk gevoel dat alles overnam. Een kort gedicht, Quarantaine, was wat uit mijn pen vloeide …

Maar ook in tijden als deze laat creativiteit zich niet kooien, en ontstond er, elk vanuit ons kot, een even spontane als fantastisch leuke samenwerking tussen singer-songwriter Kris Ratiau (zanger van Broncko Music) en mezelf, die we ook nu nog verderzetten.

Het resultaat werd een nummer, ééntje om iedereen een hart onder de riem te steken. Want er mogen dan wel versoepelingen zijn, velen onder ons moeten zich nog altijd isoleren, omdat ze tot een risicogroep behoren, of omdat ze besmet of nog herstellend zijn, of wonen in een instelling of een woonzorgcentrum, waar de mogelijkheden tot bezoek nog steeds erg beperkt zijn.

Ook nu blijft het gemis dus nog groot …en zoals we allemaal wel weten is het leven mooier wanneer je (samen) zingt !

Quarantaine .. nu ook op iTunes en Spotify, veel luisterplezer !

Nikki

4 gedachten over “wanneer je gedicht een song wordt …

 1. XHoi Nikki,
  Geweldige tekst heb je gemaakt. Proficiat ! En dan die samenwerking met Kris Ratiau… heel mooi liedje/refrein.. een meezinger. Bij mij blijft het hangen. Je vader, Freddy, is terecht fier. Mijn vriendinnen hebben het ook al doorgestuurd gekregen. Hopelijk wordt het een Vlaamse (corona) zomerhit 2020. Succes nog ! Dikke groeten, Liliane

  Geliked door 1 persoon

  1. Dankjewel hoor Liliane… heel fijn om te lezen ! Het was bijzonder om dit te doen, voor Kris zijn eerste Nederlandstalige nummer voor mij de eerste songtekst die ik mee schreef. Wordt vervolgd !

   Like

 2. Nikki, dit is echt een meeslepend nummer jouw tekst is geknipt om door Kris te worden vertolkt. Ik herken heel goed jouw stijl, jouw rijmkunde “likt” lokt” hopelijk krijgt deze song de bijval die hij verdient!
  Chapeau, liefs x

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.